Εγκαίνια – Μιχάλης Αμάραντος «Θραύσματα Χαρτιού»

Εγκαίνια – Μιχάλης Αμάραντος «Θραύσματα Χαρτιού»

Εγκαίνια – Μιχάλης Αμάραντος «Θραύσματα Χαρτιού» 150 150 Evripides Art Gallery

Την αυθεντικότητα της εικαστικής γραφής του Μιχάλη Αμάραντου, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της νέας του έκθεσης «Θραύσματα Χαρτιού» στην Ενripides Art Gallery, η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 Απριλίου 2018.

Τα σχέδια του Μιχάλη Αμάραντου μιλούν απευθείας στην καρδιά αναζητώντας κοινά σημεία αναφοράς, με τον θεατή, μέσα από την καθαρότητα των γραμμών τους και την ειλικρίνεια της έκφρασης.

Η προσήνεια με την οποία αντιμετωπίζει την ανθρώπινη φύση είναι δηλωτική της πρόθεσής του να φανερώσει την δική του αλήθεια, αυτή που αντικρίζουμε με τα μάτια της ψυχής και χαρακτηρίζει την αυθεντικότητα της εικαστικής του γραφής.

Ιδιαίτερα και τα μεταλλικά γλυπτά του Αμάραντου, προσεγγίζουν με αφοπλιστική αμεσότητα την ανθρώπινη μορφή, αφήνοντας τα αποτυπώματά τους πάνω στη σκέψη.

Η Ιστορικός Τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα στο κείμενό της, που προλογίζει τον κατάλογο της έκθεσης αναφέρει μεταξύ άλλων:
Στην ήπια αυτή ζωγραφική, των πλάγιων όψεων, οι εντάσεις μοιάζει να μην έχουν θέση. Όμως στα ονειρικά προφίλ των σιωπηλών προσώπων που ολοένα ζωγραφίζει ο Μιχάλης Αμάραντος υπάρχει η επίγευση ενός βάρους, η υποψία μιας εσωτερικής ζωής στο άλλο μισό που δεν απεικονίστηκε, το μυστικό που κρύβει το χαρτόνι που κόπηκε. Σε αυτά τα θραύσματα χαρτιών το μαύρο γίνεται ο ρυθμιστής των μορφών που γεννιούνται στα όρια του κενού, γίνεται το μαύρο σε εκείνα τα «πίσω δωμάτια του νου» (Ν. Χουλιαράς)”.