Ένας χώρος όπου
η υψηλή αισθητική και η τέχνη
συνυπάρχουν αρμονικά.

Evripides Art Gallery

Η Evripides Art Gallery στεγάζεται στο νεοκλασικό της Ηρακλείτου 10 & Σκουφά, στο Κολωνάκι, το οποίο έχει συνδέσει την ιστορία του με τα εικαστικά και τις Τέχνες, καθώς για περισσότερα από 20 χρόνια φιλοξένησε το «Σπίτι της Κύπρου».

Από τις αρχές του 2015, η Νάσια και η Ειρήνη Ευριπίδου άρχισαν να σχεδιάζουν εντατικά τη δημιουργία της Evripides Art Gallery, με στόχο την ανάδειξη κυρίως της υψηλής καλλιτεχνικής αξίας της ελληνικής ζωγραφικής, γλυπτικής, της φωτογραφίας αλλά και γενικότερα του πολιτισμού.

Για την Νάσια και την Ειρήνη Ευριπίδου, η Τέχνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Η δημιουργία της Evripides Art Gallery ήταν ένα όνειρο ζωής που αποτυπώνει τον σεβασμό, την αγάπη και την αφοσίωσή τους στην καλλιτεχνική δημιουργία και τους δημιουργούς της.

Οι Ιδρυτές

Νάσια Ευριπίδου

Η Νάσια Ευριπίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο.
Έχει σπουδάσει Nομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια, το μεγάλο ενδιαφέρον της για τη ζωγραφική και τη γλυπτική την έφερε κοντά σε ανθρώπους των εικαστικών. Η στενή παρακολούθηση των καλλιτεχνικών δρώμενων στην Ελλάδα και την Ευρώπη την οδήγησε στην απόκτηση μιας ξεχωριστής αγάπης για τους Έλληνες δημιουργούς.

Μετά από χρόνια ενασχόλησης με την Τέχνη και τους δημιουργούς της, ίδρυσε την Evripides Art Gallery, με στόχο να στηρίξει ουσιαστικά τους Έλληνες εικαστικούς και το έργο τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειρήνη Ευριπίδου

Η Ειρήνη Ευριπίδου γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Έχει σπουδάσει Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο Λονδίνο και έχει εργαστεί σε σχετικούς τομείς στην Αγγλία και την Ελλάδα.

Από μικρή ηλικία η Ειρήνη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την Τέχνη και κυρίως για την έκφραση μέσα από τον ποιητικό λόγο. Εκτός από την ποίηση, ασχολείται με την φωτογραφία, το χορό και την εναέρια γυμναστική.

Η Ειρήνη άρχισε να ασχολείται δυναμικά με τη δημιουργία της Evripides Art Gallery το 2015, με την επιθυμία να αποδείξει ότι υπάρχει και μια «άλλη Ελλάδα: Η Ελλάδα της δημιουργίας και της Τέχνης».

Καλλιτέχνες

Πολλοί είναι οι καταξιωμένοι
καλλιτέχνες που μέχρι σήμερα
έχουν εκθέσει έργα τους
στην γκαλερί.

Εκδόσεις

Οι εκθέσεις μας συνοδεύονται
από καταλόγους με τα έργα των
καλλιτεχνών, οι οποίοι μπορούν
να βρεθούν στην γκαλερί.