Υπενθύμιση: Τρέχουσες εκθέσεις και ξενάγηση στη Γκαλερί Ευριπίδη

Υπενθύμιση: Τρέχουσες εκθέσεις και ξενάγηση στη Γκαλερί Ευριπίδη

Υπενθύμιση: Τρέχουσες εκθέσεις και ξενάγηση στη Γκαλερί Ευριπίδη 150 150 Evripides Art Gallery

Ξενάγηση το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 12.00 στην έκθεση «Πτυχώσεις Μνήμης» απο τον Μίλτο Παντελιά.

Συνεχίζονται με επιτυχία μέχρι τις 24 Μαρτίου 2017 στη Γκαλερί Ευριπίδη, η Έκθεση ζωγραφικής του Μίλτου Παντελιά «Πτυχώσεις Μνήμης» και η Έκθεση Φωτογραφίας του Νίκου Βαβδινούδη «Faces+Masks».

Στην νέα έκθεση ζωγραφικής του Μίλτου Παντελιά «Πτυχώσεις Μνήμης» η αίσθηση συνδιαλέγεται με την ψευδαίσθηση, ο χρόνος διαστέλλεται, ενώ ο χώρος διεισδύει αποσπασματικά, με την ζωγραφική πράξη να λειτουργεί σαν μνημειακό ενσταντανέ και την ζωγραφική ύλη να αποκρύπτει επιδέξια την ίδια της την φύση.

Στο επίκεντρο της ζωγραφικής του βρίσκεται η ανίχνευση των παλίμψηστων διαστρωματώσεων της μνήμης, με τις αναδιπλώσεις και τους κυματισμούς της να διαμορφώνουν νέα πλαίσια όρασης, καθώς η πτύχωση βιώνεται ως έκφραση μιας χωρίς τέλος διαδικασίας εξέλιξης και όχι ως πράξη περαίωσης.

Η ρευστότητα της ύλης και η εμμονή στη λεπτομέρεια αποτυπώνεται με τρόπο ευλαβικό, ενώ το πνεύμα λειτουργεί ως κινητήριος μηχανισμός για την αλληλοδιείσδυση των εννοιών, που αναδιπλώνονται και ξεδιπλώνονται διαδοχικά στον χώρο και στον χρόνο, όπως οι κυματισμοί της θάλασσας.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της έκθεσης ξενάγηση από τον ίδιο τον Μίλτο Παντελιά.

Παράλληλα, στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο της Γκαλερί Ευριπίδη, συνεχίζεται η βραβευμένη έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Βαβδινούδη «Faces+Masks».

Μια έκθεση φωτογραφίας γεμάτη Ελλάδα, που καταγράφει το πανάρχαιο δρώμενο των Κωδωνοφόρων της Ανατολικής Μακεδονίας το τριήμερο, 6, 7 και 8 Ιανουαρίου, με την σύγχρονη ματιά του Νίκου Βαβδινούδη, σε επιμέλεια Μάριου Τeriade Eλευθερίαδη.

Η έκθεση κέρδισε το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών, από το Λονδίνο, την Ελβετία και την Μάλτα, μέχρι το μακρινό Πεκίνο και διακρίθηκε στον διαγωνισμό Τravel Protographer of the Year (TPOTY), ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται στο Ελληνικό μουσείο της Μελβούρνης στα πλαίσια του Virgin Australia Melbourne Fashion Festival.