Εικαστικό Κόσμημα – Χριστίνα Αθανασούλα-Μαντζαβίνου στο Art Shop της Γκαλερί Ευριπίδη

Εικαστικό Κόσμημα – Χριστίνα Αθανασούλα-Μαντζαβίνου στο Art Shop της Γκαλερί Ευριπίδη

Εικαστικό Κόσμημα – Χριστίνα Αθανασούλα-Μαντζαβίνου στο Art Shop της Γκαλερί Ευριπίδη 150 150 Evripides Art Gallery

Από 18 Μαρτίου 2017 στο Art Shop της Γκαλερί Ευριπίδη.

 

Οι εικαστικές δημιουργίες της Χριστίνας Αθανασούλα-Μαντζαβίνου αναδεικνύουν στο σήμερα την ομορφιά του παρελθόντος μέσα από κομμάτια που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και τη φαντασία. Τα κοσμήματά της είναι κομμάτια μοναδικά, δεν αναπαράγονται. ∆ιακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες:

Κοσµήµατα-Τάµατα σχεδιασµένα από τον Τάσο Μαντζαβίνο:  Η δύναμη της προσευχής γίνεται δύναμη ψυχής και κλείνεται μέσα σε κοσμήματα-φυλαχτά. Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση από 13 μοναδικά κομμάτια. Φιλοτεχνήθηκαν από τη Χριστίνα πάνω σε πάνινα τάματα σχεδιασμένα από τον σύζυγό της και καταξιωμένο ζωγράφο Τάσο Μαντζαβίνο και κεντημένα από την Σταυρούλα Μαντζούκη.

Έθνικ: Κοσμήματα εμπνευσμένα από τα ταξίδια και τις εξερευνήσεις της καλλιτέχνιδας στις αγορές και τα παζάρια του κόσμου (από τη Λευκορωσία και το Μαρόκο μέχρι την Κίνα και την Ινδία), με έμφαση πάντα στην ιδιαίτερη κουλτούρα κάθε λαού και τόπου.

Αφρικανικά: Κοσμήματα με κύρια υλικά το ξύλο και το κόκκαλο, με έντονο συμβολικό χαρακτήρα και ξεχωριστή σημασία. Φέρουν στοιχεία από τις εικαστικές παραδόσεις της Υποσαχάριας Αφρικής και την επιλεκτική αφαιρετικότητα που διακρίνει την αφρικανική τέχνη.

Παραδοσιακά: Κομψοτεχνήματα με έντονες επιρροές από τους αργυροχρυσοχόους των Ιωαννίνων αλλά και από την παράδοση της Μικράς Ασίας. Η Χριστίνα παντρεύει νοσταλγικά και δημιουργικά το χθες με το σήμερα, ενσωματώνοντας στα κοσμήματά της φιλιγκρί μεταλλικά στοιχεία καθώς και υφάσματα από παραδοσιακά κεντήματα και υφαντά.