Κυριακόπουλος Νίκος – Έκθεση Ζωγραφικής

Κυριακόπουλος Νίκος – Έκθεση Ζωγραφικής

Κυριακόπουλος Νίκος – Έκθεση Ζωγραφικής 150 150 Evripides Art Gallery

Σελίδες ενός προσωπικού ημερολογίου, γεμάτο εικόνες ανθρώπων και τοπίων, που ακόμα κι’ αν σκόρπισαν στο χρόνο, δεν σβήστηκαν από την μνήμη, παρουσιάζει ο Νίκος Κυριακόπουλος στην πέμπτη κατά σειρά ατομική του έκθεση ζωγραφικής, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 στις 20:00 στην Evripides Art Gallery και θα διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Ο Νίκος Κυριακόπουλος ζωγραφίζει ανθρώπους και τοπία. Ανθρώπους, που η ζωή του μπλέκεται με την δική τους, τοπία που καταφεύγει για να συναντήσει την ερημιά. Μοιράζεται με τον θεατή, εμπειρίες ζωής, όπως άλλοι θα έγραφαν σε ένα παγκάκι ή θα σκάλιζαν τα αρχικά ενός έρωτα σ΄ένα δέντρο ή σ΄ένα μάρμαρο.

«Είναι χνάρια στην προσπάθεια προέκτασης της ζωής, μέσω των άλλων, και ένα χνάρι είναι πάντα ερωτικό», επισημαίνει και παραδέχεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι ζωγραφίζει γυναίκες γιατί τον συγκλονίζουν και δεν του επιτρέπουν να είναι ψύχραιμος.

Οι γυναίκες του Κυριακόπουλου κοιτούν κατάματα τον θεατή, χωρίς περιστροφές. Επιζητούν τον θαυμασμό του βλέμματος, σπάζοντας τις κατά συνθήκη εικόνες και ξαφνιάζουν με την ειλικρίνεια και την ευθύτητά τους, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο δημιουργός τους.

Η ζωγραφική του συχνά γίνεται υπαινικτική, τα τοπία του είναι γεμάτα από ήχους και αντικείμενα, που προδίδουν την ανθρώπινη παρουσία, αλλά χωρίς να διακρίνουμε πάντα τους πρωταγωνιστές. Δημιουργείται μια αίσθηση προσμονής, ενώ ταυτόχρονα όλα παραπέμπουν σε έναν αόρατο μάρτυρα, που καταγράφει εικόνες και καταστάσεις, απολαμβάνοντας την ασφάλεια της απόστασης και της ανωνυμίας.

Ευθύς και ειλικρινής, αυθεντικός και χειμαρρώδης, ο Νίκος Κυριακόπουλος, μας καλεί να μοιραστούμε εμπειρίες, που γυρίζουν τον χρόνο πίσω, σε ξέγνοιαστα καλοκαίρια και πρόσωπα που αντιστάθηκαν στη λήθη και τον χρόνο.

Διάρκεια Έκθεσης: 8 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2018