Εγκαινιάσθηκε η έκθεση «Σε Κλίμακα Σχεδίου»

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση «Σε Κλίμακα Σχεδίου»

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση «Σε Κλίμακα Σχεδίου» 150 150 Evripides Art Gallery

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται έως τις 9 Δεκεμβρίου 2017 στην Εvripides Art Gallery, η έκθεση «Σε Κλίμακα Σχεδίου», η οποία εγκαινιάσθηκε παρουσία γνωστών συλλεκτών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων της Τέχνης και της διανόησης.

Η έκθεση επικεντρώνεται στο σημείο εκκίνησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως αποτυπώνεται μέσα από την δυναμική εξέλιξη της φόρμας πάνω στο χαρτί και περιλαμβάνει σημαντικά σχέδια Ελλήνων καλλιτεχνών, παλαιότερων και σύγχρονων, από τον χώρο της ζωγραφικής και της γλυπτικής.

Παρακολουθώντας την σταδιακή μεταμόρφωση της φόρμας γίνονται αισθητά τα σημεία διαφοροποίησης του κάθε καλλιτέχνη, τα οποία και προσυπογράφουν την μοναδικότητα της εικαστικής του γραφής, χαρακτηρίζοντας την ταυτότητά του.

Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει το σχέδιο ως θεμελιώδες στοιχείο της καλλιτεχνικής δημιουργίας, εν τη γενέσει της, και να παρουσιάσει τον τρόπο προσέγγισης του κάθε δημιουργού, από τις πρώτες σχεδιαστικές απόπειρες έως τα πιο ολοκληρωμένα έργα.

Tαυτόχρονα, προσφέρεται η δυνατότητα στο κοινό να θαυμάσει σχέδια των Ανδρέα Βουρλούμη, Kωνσταντίνου Παρθένη, Παναγιώτη Τέτση, Γιάννη Τσαρούχη και Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα.

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:
Αμάραντος Μιχάλης, Ανανίδας Κώστας, Ανδρεαδάκης Δημήτρης, Βέργη Χρύσα, Βορδώνη Εριέττα, Γεωργιάδης Σάββας, Γιαννακάκη Μαρία, Γκόνου Ειρήνη, Γκούμας Βασίλης, Ηλιοπούλου Ειρήνη, Θεοχαράκη Ντένη, Κουβάκις Γιώργος, Κωτσαλάς Σπύρος, Μαδένης Μιχάλης, Μαρούδα Καλλιρόη, Μιχαλιτσιάνος Νίκος, Μπατινάκης Τίμος, Μπίλη Άννα, Νικολάου Ανδρέας, Παλλαντζάς Χρήστος, Παντελιάς Μίλτος, Παπακώστας Αχιλλέας, Σάμιος Παύλος, Αλέκος Φασιανός.
Ανδρέας Βουρλούμης, Παρθένης Κωνσταντίνος, Τέτσης Παναγιώτης, Τσαρούχης Γιάννης, Χατζηκυριάκος Γκίκας Νίκος.

Διάρκεια Έκθεσης: έως 9 Δεκεμβρίου 2017

Παράλληλα συνεχίζεται έως 9 Δεκεμβρίου 2017 η έκθεση ζωγραφικής της Λίλας Παπούλα «Σ τοίχοι που έκρυβαν το πρόσωπό μας» στον πρώτο όροφο.