Δελτίο Τύπου – Έκθεση Χρήστου Παλλαντζά

Δελτίο Τύπου – Έκθεση Χρήστου Παλλαντζά

Δελτίο Τύπου – Έκθεση Χρήστου Παλλαντζά 150 150 Evripides Art Gallery

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε η νέα έκθεση του ζωγράφου Χρήστου Παλλαντζά «εἰ ἦς ὧδε» (εάν ήσουν εδώ) στην Γκαλερί Ευριπίδη, η οποία θα διαρκέσει έως τις 26 Μαρτίου 2016.

Η δυναμική επιστροφή του Χρήστου Παλλαντζά στην Αθήνα έγινε δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη από το φιλότεχνο κοινό. Τη βραδιά των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, η οποία και προλογίζει τον κατάλογο της έκθεσης, η Διευθύντρια της Ιταλικής Α100 Gallery Nunzia Perrone, η οποία ήρθε από την Ιταλία αποκλειστικά για τα εγκαίνια, ο επίκουρος καθηγητής Βασίλης Τσάφος, ο οποίος γράφει και στον κατάλογο, καθώς επίσης και πολλοί συλλέκτες, γκαλερίστες, καλλιτέχνες των εικαστικών και του θεάτρου, επιχειρηματίες, φιλότεχνοι και φίλοι του καταξιωμένου ζωγράφου που παρακολουθούν πιστά την πολυετή του πορεία.

Ο Χρήστος Παλλαντζάς αφιερώνει τη νέα του έκθεση στην αίσθηση της απώλειας, όπως λέει χαρακτηριστικά «Σε ό,τι δεν ήλθε στην ώρα του, σ´ εκείνο το κενό πού αφήνει η απώλεια προσώπων, καταστάσεων, πραγμάτων ή και της ψυχής, επιτρέποντας, συνάμα, στον καλλιτέχνη να μεταπλάσσει μέσα από την διαδικασία της δημιουργίας, τη μετουσίωση, ως υποκατάστατο ικανό να παρηγορήσει και να θεραπεύσει» .

Η ζωγραφική του διακρίνεται για την στέρεα τεχνική της, το σχέδιο που ακουμπάει στις αξίες της ζωγραφικής και τις δυνατές χρωματικές φόρμες, που καθορίζουν τον χώρο και τον χρόνο συνδέοντας τον μύθο με την πραγματικότητα, αναζητώντας την αλήθεια ενάντια στα στερεότυπα.

Η κα Νάσια Ευριπίδου, προσκαλεί το κοινό να επισκεφθεί την νέα έκθεση του Χρήστου Παλλαντζά και τονίζει:  «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς, που μας δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουμε αυτή την Έκθεση «σταθμό» στη μοναδική καλλιτεχνική πορεία του Χρήστου Παλλαντζά. Παρακολουθώ τα έργα του σε μια εξελικτική πορεία τουλάχιστον 10 χρόνων, κατά την οποία ωρίμασαν και τελειοποιήθηκαν από τον ίδιο τον καλλιτέχνη μέσα από μια διαδικασία συνεχούς αναζήτησης και αυτοκριτικής. Πιστεύω στη ζωγραφική του, τον κατατάσσω στους κορυφαίους του είδους του, και εκτιμώ ότι η νέα του έκθεση «εἰ ἦς ὧδε» αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολύχρονης και επιτυχημένης διαδρομής».  

 

Διάρκεια Έκθεσης : 18 Φεβρουαρίου έως 26 Μαρτίου.

 

O Χρήστος Παλλαντζάς θα πραγματοποιήσει 4 ξεναγήσεις στην έκθεση,
στις 12.30 μ.μ. τις ακόλουθες ημερομηνίες:
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016
Σάββατο 5 Μαρτίου 2016
Σάββατο 12 Μαρτίου 2016
Σάββατο 19 Μαρτίου 2016
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

 

Για περισσότερες πληροφορίες :

Γκαλερί Ευριπίδη: Ηρακλείτου 10 και Σκουφά Κολωνάκι , 106 73,
τηλ: 210 3615909,
fax: 210 3600620
www.evripides-art.gr
info@evripides-art.gr

 

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή: 11.00 – 20.30,
Σάββατο: 11.00 -15.00.
Κυριακή και Δευτέρα: Κλειστά

 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια.