Σε ό,τι δεν ήλθε στην ώρα του, σ´ εκείνο το κενό πού αφήνει η απώλεια προσώπων, καταστάσεων, πραγμάτων ή και της ψυχής, επιτρέποντας, συνάμα, στον καλλιτέχνη να μεταπλάσσει μέσα από την διαδικασία της δημιουργίας, τη μετουσίωση, ως υποκατάστατο ικανό να παρηγορήσει και να θεραπεύσει
– Χρήστος Παλλαντζάς

βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Λάρισα, 1962. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας από το 1983 έως το 1989 ζωγραφική µε καθηγητές τους Δ. Μυταρά, Δ. Κοκκινίδη, Ν. Κεσσανλή και την Μ. Λαµπράκη-Πλάκα. Οι σπουδές του περιελάμβαναν μεταξύ άλλων και Τεχνική Βυζαντινής Εικονογραφίας, Νωπογραφία, Μωσαϊκό, Ιστορία της Τέχνης, Ιστορία της Αρχιτεκτονικής και Ρυθμολογία, Εισαγωγή στην Αισθητική και Φιλοσοφία, Εκπαιδευτική Ψυχολογία και Εκμάθηση.

Το 1990, με υποτροφία της Γαλλικής κυβέρνησης και με δάσκαλο τον Pierre Carron συνέχισε µεταπτυχιακές σπουδές στην ζωγραφική στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts στο Παρίσι, όπου πραγματοποίησε και την πρώτη του ατομική έκθεση.

Εργάστηκε ως ζωγράφος µουσειοπαιδαγωγός στα εκπαιδευτικά προγράµµατα του Υπουργείου Πολιτισµού «Η Γέννηση της Γραφής», στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και επίσης έχει εργαστεί και συνεισφέρει στην αποκατάσταση των τοιχογραφιών της αρχαίας πόλης του Ακρωτηρίου στην Σαντορίνη, μαζί με τους καθηγητές Χ. Δούμα και Α. Βλαχόπουλος.

Το 2011 ανέλαβε το τμήμα της ζωγραφικής στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου Παίδων ‘’Αγία Σοφία’’, όπου εργάστηκε ως art-therapist,στο ερευνητικό πρόγραµµα Προαγωγή Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων µε χρόνια σωµατική νόσο. Δίδαξε σχέδιο και ζωγραφική στο τµήµα Εφαρμοσµένης Ζωγραφικής στις σχολές ΑΚΤΟ και σε πειραματικά σχολεία και έχει φιλοτεχνήσει πολλά ηµερολόγια ιδιωτικών εταιρειών. Επιλέχθηκε ανάμεσα στους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες να εκπροσωπήσει µε το έργο του τη σύγχρονη Ελληνική Τέχνη κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Συνεργάζεται και πραγματοποιεί εκθέσεις σε γκαλερί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς Art Fairs. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στην Πινακοθήκη της Φλώρινας, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, στο Μουσείο Φρυσίρα, στις συλλογές Αγροτικής Τράπεζας, Παπαστράτου, ΑΓΕΤ Ηρακλής και σε άλλες δηµόσιες και ιδιωτικές.

εκθέσεις

«in medias res» Xρήστος Παλλαντζάς

5 Οκτωβρίου - 4 Νοεμβρίου 2017

Παλλαντζάς Χρήστος «Ἄνω σχῶμεν»

7-30 Ιουνίου 2018

Έκθεση Ζωγραφικής: «Εἰ Ἦς Ὧδε» (Εάν Ήσουν Εδώ)
Χρήστος Παλλαντζάς

18 Φεβρουαρίου - 26 Μαρτίου 2016