10 Δεκεμβρίου έως 23 Ιανουαρίου 2016

Μπορεί να μην υπήρξε μεταξύ τους κάποια συντονισμένη συνεργασία, αλλά μοιράζονται ένα κοινό όραμα, όπως αποδεικνύεται από τα έργα τους.

Γεννήθηκαν μετά τον πόλεμο και ωρίμασαν εκφραστικά στη δεκαετία του 1980 – ασχολήθηκαν με το τοπίο αποκλειστικά ή σε μεγάλη έκταση, δίνοντας έργα όχι μόνο όμορφα, αλλά και υψηλής καλλιτεχνικής πνοής. Ζωγράφισαν τον ανοιχτό χώρο – φυσικό, αστικό, αφαιρετικό ή φαντασιακό- με μια νέα αισθητική, συνθέτοντας την ‘Νέα Τοπιογραφία’. Τα ζωγραφικά τοπία έγιναν ένα νέο σκηνικό όπου η φύση, η πόλη αλλά και ο προσωπικός κόσμος του καλλιτέχνη ενσωματώνονται και αφηγούνται.

Νέες καλλιτεχνικές απόψεις και ισχυρά ταλέντα ήλθαν στο προσκήνιο δίνοντας στην ελληνική ζωγραφική άνθηση και καλλιτέχνες πρώτης γραμμής. Ας σημειωθεί ότι είναι η εποχή στην οποία άλλαξε η αίσθηση του οικείου χώρου, και του ιστορικού, πολιτιστικού και καλλιτεχνικού ορίζοντα, καθώς η Ελλάδα γινόταν πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Evripides Art - Δελτίο Τύπου - Η νέα τοπιογραφία: Εγκαίνια

Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής

Οι ζωγράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση είναι:

Γ. Αδαμάκος, Χ. Βέργη, Ε. Βορδώνη, Ε. Ηλιοπούλου, Σ. Ιωάννου, Ε. Κανά, Γ. Κόττης, Δ. Κούκος, Τ. Μαντζαβινός, Γ. Ξένος, Κ. Παπανικολάου, Β. Ρήνας, Π. Σάμιος, Β. Σταματοπούλου, Π. Φειδάκης, Μ. Φιλοπούλου, Γ. Χαδούλης, Μ. Χάρος.

Δελτιό Τύπου

Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής
Η Νέα Τοπιογραφία

Η έκθεση παρουσιάζει καταξιωμένους και δημοφιλείς ζωγράφους της νέας γενιάς που καθιέρωσαν την ζωγραφική του τοπίου, τα τελευταία 35 χρόνια.

50 έργα 18 κορυφαίων καλλιτεχνών του τοπίου. Οι ζωγράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση είναι: Γ. Αδαμάκος, Χ. Βέργη, Ε. Βορδώνη, Ε. Ηλιοπούλου, Σ. Ιωάννου, Ε. Κανά, Γ. Κόττης, Δ. Κούκος, Τ. Μαντζαβινός, Γ. Ξένος, Κ. Παπανικολάου, Β. Ρήνας, Π. Σάμιος, Β. Σταματοπούλου, Π. Φειδάκης, Μ. Φιλοπούλου, Γ. Χαδούλης, Μ. Χάρος.

Έρευνα, κείμενα καταλόγου, επιμέλεια: Χάρης Καμπουρίδης.

Τα Νέα μας

Έλενα Κυρκιλή: Surfacing the scenes within

Έλενα Κυρκιλή: Surfacing the scenes within 150 150 Evripides Art Gallery

Η Evripides Art Gallery ανοίγει ξανά τις πόρτες της και παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Έλενας Κυρκιλή, με τίτλο «Surfacing the scenes within», η οποία εγκαινιάζεται την Τρίτη 9 Ιουνίου (12.00-21.00) και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου 2020.

 Μπατινάκης Τίμος – «Δεκαπέντε χρόνια ζωγραφικής»

 Μπατινάκης Τίμος – «Δεκαπέντε χρόνια ζωγραφικής» 150 150 Evripides Art Gallery

Το «εικαστικό ταξίδι» των τελευταίων ετών, μια από τις πιo δημιουργικές περιόδους στην ζωγραφική του πορεία του Τίμου Μπατινάκη, παρουσιάζεται στην έκθεση «Δεκαπέντε χρόνια ζωγραφικής» που θα εγκαινιαστεί στην Evripides Art Gallery την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τις 14 Μαρτίου 2020.

Στόγιαν Ντόνεφ – «Διαδρομή 1990-2020»

Στόγιαν Ντόνεφ – «Διαδρομή 1990-2020» 150 150 Evripides Art Gallery

Μια πετυχημένη πορεία 30 χρόνων εικαστικής δημιουργίας ξετυλίγει ο Στόγιαν Ντόνεφ στη νέα του έκθεση «ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1990-2020», η οποία εγκαινιάζεται στην Evripides Art Gallery την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τις 8 Φεβρουαρίου 2020.

Εορταστικό Ωράριο 2019

Εορταστικό Ωράριο 2019 150 150 Evripides Art Gallery

Εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η Evripides Art Gallery ακολουθεί το εορταστικό ωράριο,
διαμορφώνοντας το πρόγραμμα λειτουργίας της ως εξής…