Εγκαίνια: Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στις 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 22 Οκτωβρίου – 28 Νοεμβρίου 2015

Στα νέα έργα του Αδαμάκου το «φωτεινό νέφος» (nimbus) έχει δεσπόζουσα θέση, αναδεικνύοντας την επίμονη προσπάθεια του καλλιτέχνη να επαναπροσδιορίσει την φευγαλέα σχέση των ορίων του φωτός και της σκιάς. Σε αυτήν την δουλειά, που αποτελεί φυσική συνέχεια της προηγούμενης σειράς έργων του με τίτλο «9 Lumen», τα ακαθόριστα όρια, το στοιχείο του κενού και η εσωτερικότητα που διακρίνονται στο έργο του Γιάννη Αδαμάκου, αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία.

Με τον τρόπο που ο Αδαμάκος δουλεύει τη ζωγραφική επιφάνεια, φαίνεται ότι το έργο είναι άμορφο ασαφές και τυχαίο. Στην πραγματικότητα όμως τον ενδιαφέρει η αρχιτεκτονική και η δομή του έργου, η ισορροπία κάτω από την επιφάνεια.

Γιάννης Αδαμάκος

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1952. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας (1973-1978) με δασκάλους τους Μυταρά, Μαυροϊδη και Τέτση. Συνέχισε με ελεύθερες σπουδές στο Παρίσι (1978-1981), όπου ήρθε σε επαφή με τα σύγχρονα ρεύματα και τα μεγάλα έργα του παρελθόντος.

Από την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα (1978, Νέες Μορφές), και κυρίως μετά το 1980, το έργο του παρουσιάζεται σε συνεχόμενες θεματικές ενότητες που έχουν ως κέντρο τον άνθρωπο και τη φύση.

Δελτιό Τύπου

Γιάννης Αδαμάκος
«Nimbus»

Η Γκαλερί Ευριπίδη εγκαινιάζει στις 22 Οκτωβρίου την νέα έκθεση του Γιάννη Αδαμάκου με γενικό τίτλο «Nimbus*».

Τα Νέα μας

Σταύρος Ιωάννου – Δέκα Χρόνια Σιωπής…

Σταύρος Ιωάννου – Δέκα Χρόνια Σιωπής… 150 150 Evripides Art Gallery

Η Evripides Art Gallery καλωσορίζει τη νέα εικαστική σεζόν με μια ξεχωριστή έκθεση αφιέρωμα στον Σταύρο Ιωάννου, σε έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της εξπρεσιονιστικής αφαίρεσης στην Ελλάδα, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τις 2 Νοεμβρίου 2019.

Art Athina 2019

Art Athina 2019 150 150 Evripides Art Gallery

Η Evripides Art Gallery συμμετέχει στην 24η Art Athina στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου από 14 έως 16 Σεπτεμβρίου 2019. Σας περιμένουμε στο περίπτερο D7!

Καλό Καλοκαίρι

Καλό Καλοκαίρι 150 150 Evripides Art Gallery

H Evripides Art Gallery στο Κολωνάκι θα παραμείνει κλειστή καθ΄όλη την περίοδο του Αυγούστου. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 3 Σεπτέμβριου 2019 με νέες και ενδιαφέρουσες εικαστικές προτάσεις.

Art & Fashion Project στην Μύκονο
Evripides Art Gallery & Δημήτρης Ντάσιος

Art & Fashion Project στην Μύκονο
Evripides Art Gallery & Δημήτρης Ντάσιος
150 150 Evripides Art Gallery

Συμπληρώνοντας πέντε χρόνια δημιουργικής πρωτοπορίας στα εικαστικά δρώμενα της Αθήνας και σειρά επιτυχημένων συνεργασιών με κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, η Evripides Art Gallery επεκτείνει τη δράση της στην κοσμοπολίτικη Μύκονο συνεργαζόμενη με τον καταξιωμένο σχεδιαστή και δημιουργό Δημήτρη Ντάσιο.