Εγκαίνια: 24 Σεπτεμβρίου στις 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 24 Σεπτεμβρίου – 17 Οκτωβρίου 2015

Μέσα από αυτή την αναδρομική έκθεση η Χρύσα Βέργη διηγείται τη δική της προσωπική σχέση με το φυσικό περιβάλλον, μια σχέση ειλικρινή, άφθαρτη στο χρόνο, που ξεκίνησε πριν τρεις δεκαετίες και γίνεται ολοένα πιο βαθιά και ουσιαστική.

Όπως σημειώνει η γκαλερίστα Νάσια Ευριπίδου «Η Χρύσα Βέργη ανήκει σ’ αυτή την σπάνια γκάμα καλλιτεχνών, που με το χαρακτηριστικό της, αναγνωρίσιμο δείγμα εικαστικής γραφής, τολμά να αποχωριστεί το οικείο και το ασφαλές στην ζωγραφική αναπαράσταση του τοπίου, προχωρώντας τον αισθητικό της προβληματισμό σε νέες διαδρομές, τολμώντας νέες, εικαστικές προσεγγίσεις στην ερμηνεία του Τοπίου».

Evripides Art - Χρύσα Βέργη

Χρύσα Βέργη

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

1978-1979 και 1984-1988, σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

1980-1983, σπούδασε Interior Design στο Fine Arts School of California State University of Long Beach, USA.

1990-1992, με υποτροφίες της Ελληνικής και Γαλλικής Κυβέρνησης, συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη ζωγραφική στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts de Paris, France, με καθηγητή τον Pierre Carron.

Έργα της βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων, στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, στο Μουσείο Φρυσίρα, στην  Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, στην Πινακοθήκη Μοσχανδρέου, στη συλλογή του Ομίλου Εταιρειών  ΑΓΕΤ Ηρακλής, στις συλλογές της Αγροτικής Τράπεζας, και της Τράπεζας Πειραιώς,  στη συλλογή της Interamerican και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δελτιό Τύπου

Χρύσα Βέργη
«Η Ψυχή Του Τοπίου – Αναδρομή 1985-2015»

«Η τέχνη είναι ο άνθρωπος προστιθέμενος στη Φύση» – Σεζάν

Τη δική της προσωπική σχέση με το φυσικό περιβάλλον, μια σχέση ειλικρινή, άφθαρτη στο χρόνο, που ξεκίνησε πριν τρεις δεκαετίες και γίνεται ολοένα πιο βαθιά και ουσιαστική, διηγείται η καταξιωμένη ζωγράφος Χρύσα Βέργη στη νέα της έκθεση, με τίτλο «Η ψυχή του τοπίου-Αναδρομή 1985-2015», που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Ευριπίδη στο Κολωνάκι στις 24 Σεπτεμβρίου.

Τα Νέα μας

Art Athina 2019

Art Athina 2019 150 150 Evripides Art Gallery

Η Evripides Art Gallery συμμετέχει στην 24η Art Athina στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου από 14 έως 16 Σεπτεμβρίου 2019. Σας περιμένουμε στο περίπτερο D7!

Καλό Καλοκαίρι

Καλό Καλοκαίρι 150 150 Evripides Art Gallery

H Evripides Art Gallery στο Κολωνάκι θα παραμείνει κλειστή καθ΄όλη την περίοδο του Αυγούστου. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 3 Σεπτέμβριου 2019 με νέες και ενδιαφέρουσες εικαστικές προτάσεις.

Art & Fashion Project στην Μύκονο
Evripides Art Gallery & Δημήτρης Ντάσιος

Art & Fashion Project στην Μύκονο
Evripides Art Gallery & Δημήτρης Ντάσιος
150 150 Evripides Art Gallery

Συμπληρώνοντας πέντε χρόνια δημιουργικής πρωτοπορίας στα εικαστικά δρώμενα της Αθήνας και σειρά επιτυχημένων συνεργασιών με κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, η Evripides Art Gallery επεκτείνει τη δράση της στην κοσμοπολίτικη Μύκονο συνεργαζόμενη με τον καταξιωμένο σχεδιαστή και δημιουργό Δημήτρη Ντάσιο.

Εγκαίνια: Μιχάλης Μαδένης – «το ελάχιστο, το ανείπωτο, το ίχνος»

Εγκαίνια: Μιχάλης Μαδένης – «το ελάχιστο, το ανείπωτο, το ίχνος» 150 150 Evripides Art Gallery

Με εξαιρετικές κριτικές και παρουσία καταξιωμένων προσωπικοτήτων από τον χώρο των εικαστικών Τεχνών και της διανόησης, καθώς και πολλών συλλεκτών και φιλότεχνων εγκαινιάσθηκε στην Evripides Art Gallery η νέα έκθεση Ζωγραφικής του Μιχάλη Μαδένη «το ελάχιστο, το ανείπωτο, το ίχνος», η οποία θα είναι στη διάθεση του κοινού έως τις 15 Ιουνίου 2019.