Μικρόκοσμος κατ΄ εικόνα και ομοίωση με την ενέργεια που διέπει το σύμπαν τα έργα της Βορδώνη κατορθώνουν μες από την άμεση υλική υπόστασή τους να μας εξοικειώσουν με την άυλη υπόσταση του σύμπαντος. Υπόσταση ταυτισμένη με την έννοια της υπέρτατης αρμονίας, συνώνυμης της υπέρτατης ευδαιμονίας
– Δρ. Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν
Ιστορικός Τέχνης – Τεχνοκριτικός

βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Με καθηγητή τον Μόραλη αποφοίτησε με βραβείο από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία από την Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι, υπό την διδασκαλία του Cremonini και του Cesar, ενώ το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού της έχει παραχωρήσει Atelier, εφ’ όρου ζωής.

Το 1997 απέσπασε το μεγάλο βραβείο ζωγραφικής στο Montrouge στο Παρίσι.
Έχει πραγματοποιήσει 29 ατομικές και πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις.
Έργα της έχουν εκτεθεί στο: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νίκαιας, του Bordeaux και του St. Etienne στη Γαλλία, στο Queens Museum, στο Νational Art Club της Νέας Υόρκης, στο Beren Museum of Art and Science, Paramus στο New Jersey, στο Εθνικό Μουσείο της Σεούλ. Έργα της ανήκουν στην Εθνική Πινακοθήκη και σε άλλες σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
H τελευταία της έκθεση στην Evripides Art Gallery με τίτλο «Αbout felicity» (Περί ευδαιμονίας) φιλοξενήθηκε την περίοδο 3 Νοεμβρίου -3 Δεκεμβρίου 2016.

εκθέσεις

«Στο φως»
Εριέττα Βορδώνη

5 Οκτωβρίου - 4 Νοεμβρίου 2017

Έκθεση Ζωγραφικής: «About Felicity» (Περί Ευδαιμονίας)
Εριέττα Βορδώνη

3 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου 2016