Μικρόκοσμος κατ΄ εικόνα και ομοίωση με την ενέργεια που διέπει το σύμπαν τα έργα της Βορδώνη κατορθώνουν μες από την άμεση υλική υπόστασή τους να μας εξοικειώσουν με την άυλη υπόσταση του σύμπαντος. Υπόσταση ταυτισμένη με την έννοια της υπέρτατης αρμονίας, συνώνυμης της υπέρτατης ευδαιμονίας
– Δρ. Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν
Ιστορικός Τέχνης – Τεχνοκριτικός

βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Με καθηγητή τον Μόραλη αποφοίτησε με βραβείο από την Α.Σ.Κ.Τ και συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία από την ΄Εcole Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι, υπό την διδασκαλία του Κρεμονίνι και του Σεζάρ, ενώ το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού της έχει παραχωρήσει atelier εφ’ όρου ζωής.

Το 1997 απέσπασε το μεγάλο βραβείο ζωγραφικής στο Μοntrouge στο Παρίσι.
Έχει πραγματοποιήσει 29 ατομικές και πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις.
Έργα της έχουν εκτεθεί στο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νίκαιας, του Βordeaux και του St. Etienne στη Γαλλία, στο Queens Museum και στο Νational Art Club της Νέας Υόρκης, στο Βeren Museum of Art and Science, Paramus στο Νew Jersey, στο Εθνικό Μουσείο της Σεούλ.

Επίσης, στο Ρalazzo delle Expositione στη Ρώμη, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης “Otto” στο Μιλάνο, στο Trevi Flash Art Museum του Trevi, στο Strouk Museum στη Βηρυτό, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης “Moca” της Σαγκάης, στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στη Γεννάδιο Βιβλιοθήκη, στο Μουσείο Μπενάκη, στην Πινακοθήκη Πιερίδη στην Αθηναϊδα.

Έργα της ανήκουν στην Εθνική Πινακοθήκη και σε άλλες σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
H τελευταία της έκθεση στην Evripides Art Gallery με τίτλο «Αbout felicity» (Περί ευδαιμονίας) φιλοξενήθηκε την περίοδο 3 Νοεμβρίου -3 Δεκεμβρίου 2016 .

εκθέσεις

Έκθεση Ζωγραφικής: «About Felicity» (Περί Ευδαιμονίας)
Εριέττα Βορδώνη

3 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου 2016