Εγκαίνια: 11 Ιουνίου 2015 στις 13:30
Διάρκεια Έκθεσης: 11 Ιουνίου – 31 Ιουλίου 2015

Πρόκειται για έργα από την προσωπική συλλογή του Κωνσταντίνου και της Νάσιας Ευριπίδη, τα οποία θα εκτίθενται μέχρι τις 31 Ιουλίου στην Γκαλερί Ευριπίδη.

Πολλά από τα έργα αυτά παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, καθώς προέρχονται από δημοπρασίες του εξωτερικού και έχουν συλλεχθεί με σεβασμό, αγάπη και επιμονή στην καλλιτεχνική αξία του Σπυρόπουλου.

«Δεν είναι μια έκθεση μόνο για εκείνους που αγαπούν τον Γιάννη Σπυρόπουλο, αλλά για όσους αγαπούν την Τέχνη» επισημαίνει ο συλλέκτης Κωνσταντίνος Ευριπίδης και προσκαλεί όλους τους φιλότεχνους να γνωρίσουν τον διεθνούς φήμης ζωγράφο Γιάννη Σπυρόπουλου, μέσα από μια αναδρομική έκθεση που αποτυπώνει το μεγαλείο του έργου του.

Evripides Art Gallery - Έκθεση Ζωγραφικής - Γιάννης Σπυρόπουλος 1943-1984

Έκθεση Ζωγραφικής
Γιάννης Σπυρόπουλος 1943-1984

Το νεοκλασικό της Ηρακλείτου 10 και Σκουφά άνοιξε τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό πλήρως ανακαινισμένο προσφέροντας στους φίλους των εικαστικών την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότερα από 50 έργα του «πατέρα» της αφαίρεσης στην Ελλάδα και διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου Γιάννη Σπυρόπουλου.

Η πρώτη έκθεση της Γκαλερί Ευριπίδη δίνει και το στίγμα των προθέσεων των ιδρυτών της, Νάσιας και Ειρήνης Ευριπίδου, που επιθυμούν να αναδείξουν το έργο καταξιωμένων αλλά και ανερχόμενων Ελλήνων ζωγράφων.

Δελτιό Τύπου

Γιάννης Σπυρόπουλος 1943-1984
Έκθεση Ζωγραφικής

Η Γκαλερί Ευριπίδη, ο νέος χώρος Τέχνης στο κέντρο της Αθήνας, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει, την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 13.30 το μεσημέρι, σε Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας της.

Τα Νέα μας

Art Athina 2019

Art Athina 2019 150 150 Evripides Art Gallery

Η Evripides Art Gallery συμμετέχει στην 24η Art Athina στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου από 14 έως 16 Σεπτεμβρίου 2019. Σας περιμένουμε στο περίπτερο D7!

Καλό Καλοκαίρι

Καλό Καλοκαίρι 150 150 Evripides Art Gallery

H Evripides Art Gallery στο Κολωνάκι θα παραμείνει κλειστή καθ΄όλη την περίοδο του Αυγούστου. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 3 Σεπτέμβριου 2019 με νέες και ενδιαφέρουσες εικαστικές προτάσεις.

Art & Fashion Project στην Μύκονο
Evripides Art Gallery & Δημήτρης Ντάσιος

Art & Fashion Project στην Μύκονο
Evripides Art Gallery & Δημήτρης Ντάσιος
150 150 Evripides Art Gallery

Συμπληρώνοντας πέντε χρόνια δημιουργικής πρωτοπορίας στα εικαστικά δρώμενα της Αθήνας και σειρά επιτυχημένων συνεργασιών με κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, η Evripides Art Gallery επεκτείνει τη δράση της στην κοσμοπολίτικη Μύκονο συνεργαζόμενη με τον καταξιωμένο σχεδιαστή και δημιουργό Δημήτρη Ντάσιο.

Εγκαίνια: Μιχάλης Μαδένης – «το ελάχιστο, το ανείπωτο, το ίχνος»

Εγκαίνια: Μιχάλης Μαδένης – «το ελάχιστο, το ανείπωτο, το ίχνος» 150 150 Evripides Art Gallery

Με εξαιρετικές κριτικές και παρουσία καταξιωμένων προσωπικοτήτων από τον χώρο των εικαστικών Τεχνών και της διανόησης, καθώς και πολλών συλλεκτών και φιλότεχνων εγκαινιάσθηκε στην Evripides Art Gallery η νέα έκθεση Ζωγραφικής του Μιχάλη Μαδένη «το ελάχιστο, το ανείπωτο, το ίχνος», η οποία θα είναι στη διάθεση του κοινού έως τις 15 Ιουνίου 2019.