3 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2016

Η Ευδαιμονία για την Εριέττα Βορδώνη είναι το αποτέλεσμα μιας έντονης εσωτερικής αναζήτησης, που πηγάζει από βαθύ και γνήσιο συναίσθημα και οδηγεί στον στοχασμό και την αυτογνωσία.

Στα έργα της Εριέττας Βορδώνη διακρίνει κανείς μια ανεξάντλητη σε ζωτικότητα πνοή. Ανασύρει από τον χρόνο πρόσωπα και αντικείμενα, και τα αναδεικνύει σε σύμβολα, όπως τη δυναμική φιγούρα ενός αλόγου ή την ξενοιασιά και την εφήμερη πορεία μιας πεταλούδας, ενώ μέσα από τον μαγικό της κήπο, μας παρακινεί να αφουγκραστούμε, εικαστικά, τον ρυθμό του Σύμπαντος και να διαισθανθούμε την ενέργεια που το ορίζει. Τροφοδοτεί βιώματα εικόνων και συναισθημάτων με όχημα τις τρισδιάστατες εικόνες της, που φαίνεται να «δραπετεύουν» στο χώρο για να «αναπνεύσουν».

Εριέττα Βορδώνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Με καθηγητή τον Μόραλη αποφοίτησε με βραβείο από την Α.Σ.Κ.Τ και συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία από την ΄Εcole Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι, υπό την διδασκαλία του Κρεμονίνι και του Σεζάρ, ενώ το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού της έχει παραχωρήσει atelier εφ’ όρου ζωής.

Το 1997 απέσπασε το μεγάλο βραβείο ζωγραφικής στο Μοntrouge στο Παρίσι.

Έχει πραγματοποιήσει 29 ατομικές και πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις. Έργα της ανήκουν στην Εθνική Πινακοθήκη και σε άλλες σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δελτιό Τύπου

Εριέττα Βορδώνη
Έκθεση Ζωγραφικής: «About Felicity» (Περί Ευδαιμονίας)

Σε μια εποχή μεταβατική, όπου αξίες και αρχές βρίσκονται υπό αμφισβήτηση και όλα τείνουν να επαναπροσδιοριστούν, η καταξιωμένη ζωγράφος και γλύπτρια Εριέττα Βορδώνη αντιδρώντας στην έλλειψη συναισθήματος και αρχών μας υπενθυμίζει την έννοια του ευδαίμονα βίου κατά τον Επίκουρο, μέσα από τη νέα της έκθεση με τίτλο «About felicity» (Περί ευδαιμονίας), που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 20:00 στη Γκαλερί Ευριπίδη.

Τα Νέα μας

Έλενα Κυρκιλή: Surfacing the scenes within

Έλενα Κυρκιλή: Surfacing the scenes within 150 150 Evripides Art Gallery

Η Evripides Art Gallery ανοίγει ξανά τις πόρτες της και παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Έλενας Κυρκιλή, με τίτλο «Surfacing the scenes within», η οποία εγκαινιάζεται την Τρίτη 9 Ιουνίου (12.00-21.00) και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου 2020.

 Μπατινάκης Τίμος – «Δεκαπέντε χρόνια ζωγραφικής»

 Μπατινάκης Τίμος – «Δεκαπέντε χρόνια ζωγραφικής» 150 150 Evripides Art Gallery

Το «εικαστικό ταξίδι» των τελευταίων ετών, μια από τις πιo δημιουργικές περιόδους στην ζωγραφική του πορεία του Τίμου Μπατινάκη, παρουσιάζεται στην έκθεση «Δεκαπέντε χρόνια ζωγραφικής» που θα εγκαινιαστεί στην Evripides Art Gallery την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τις 14 Μαρτίου 2020.

Στόγιαν Ντόνεφ – «Διαδρομή 1990-2020»

Στόγιαν Ντόνεφ – «Διαδρομή 1990-2020» 150 150 Evripides Art Gallery

Μια πετυχημένη πορεία 30 χρόνων εικαστικής δημιουργίας ξετυλίγει ο Στόγιαν Ντόνεφ στη νέα του έκθεση «ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1990-2020», η οποία εγκαινιάζεται στην Evripides Art Gallery την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τις 8 Φεβρουαρίου 2020.

Εορταστικό Ωράριο 2019

Εορταστικό Ωράριο 2019 150 150 Evripides Art Gallery

Εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η Evripides Art Gallery ακολουθεί το εορταστικό ωράριο,
διαμορφώνοντας το πρόγραμμα λειτουργίας της ως εξής…