Μέσω της ποίησης μπορούμε να απαθανατίσουμε την ίδια μας τη ζωή, μπορούμε να διατηρήσουμε όλες τις σημαντικές στιγμές διά παντός, καθώς η ποίηση αψηφά το θάνατο. – Ειρήνη Ευριπίδου

βιογραφικό

Η Ειρήνη Ευριπίδου γεννήθηκε στο Λονδίνο και κατάγεται από την Κύπρο. Μεγάλωσε στην Αθήνα και αργότερα μετακόμισε στο Λονδίνο όπου σπούδασε Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Σπουδές στο Kings College London (KCL) και στο University College London (UCL).

Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 2006 συμμετέχοντας σε ερευνητικά προγράμματα του Centre for Computing in the Humanities (CCH) του Kings College London. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, συνέχισε να εργάζεται σε σχετικούς τομείς μέχρι τις αρχές του 2015 όταν ξεκίνησε να σχεδιάζει εντατικά τη δημιουργία της Γκαλερί Ευριπίδη, έχοντας σα στόχο την ανάδειξη της υψηλής καλλιτεχνικής αξίας της ελληνικής ζωγραφικής και γλυπτικής.

Aπό μικρή ηλικία η Ειρήνη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την τέχνη και κυρίως για την έκφραση μέσα από τον ποιητικό λόγο. Η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Γυάλινα Τριαντάφυλλα» κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 2011 από τις εκδόσεις ΑΙΟΛΟΣ και η δεύτερη συλλογή με τίτλο «Ονειροπολήσεις (ενός φεγγαριού)» κυκλοφόρησε, επίσης από τις εκδόσεις ΑΙΟΛΟΣ, το Σεπτέμβριο του 2016.

Εκτός από την ποίηση ασχολείται με τη φωτογραφία , το χορό και την εναέρια γυμναστική.

εκθέσεις

evripides art gallery έκθεση less is more

«Less Is More» (Μικρές Διαστάσεις Μεγάλα Έργα)
Ομαδική Έκθεση

MAY 15 – MAY 24, 2018