η Δάφνη Κωστοπούλου δημιουργεί το δικό της ζωγραφικό μικρόκοσμο που στόχος του είναι να αναδείξει κρυμμένες προοπτικές της θαλασσινής ελληνικής φύσης. Σε κάθε έργο μονοδιάστατα χρώματα μετατρέπονται σε τοπία συνεχούς ροής και κίνησης μέσα από μια διεξοδική εξέταση των ζωγραφικών δυνατοτήτων των μελανιών οινοπνεύματος και της εποξικής ρητίνης
– Ειρήνη Μαρούλη
Ιστορικός τέχνης

βιογραφικό

Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 2001 και συνέχισε τις σπουδές της, στο Parsons School of Design στο Παρίσι (Bachelors Καλών Τεχνών, 2005) και στη Βοστόνη. Το 2006 εργάστηκε στο στούντιο φωτογραφίας του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και κατασκευής κοσμημάτων, ζωγραφικής και χαρακτικής. Μετά από αυτό ασχολήθηκε με τη διδασκαλία τέχνης σε παιδιά, σε εξωσχολικά σεμινάρια.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2007 ασχολήθηκε επαγγελματικά πλέον με την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων και ξεκίνησε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς. Ταυτόχρονα συνέχισε την ενασχόλησή της με τη χαρακτική και τη ζωγραφική και πειραματίστηκε με μελάνια οινοπνεύματος, με τα οποία δημιουργεί τα τελευταία χρόνια.

Η έκθεση «Color Flows» στην Evripides Art Gallery ήταν η δεύτερη ατομική της έκθεση, ενώ έχει συμμετάσχει με έργα της, σε αρκετές ομαδικές εντός και εκτός Ελλάδος.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Περνάει τον περισσότερο χρόνο της στο στούντιο της, όπου μπορεί κανείς να τη βρει να εργάζεται σε διάφορα έργα της, ανάλογα την έμπνευσή της.

εκθέσεις

Δάφνης Κωστοπούλου – Under the microscope

17 Μαρτίου - 9 Απριλίου 2022

Color Flows
Δάφνη Κωστοπούλου

7-30 Ιουνίου 2018