…προσφέρει έργα πρωτότυπα, αφού δεν χρησιμοποιεί ποτέ καλούπια, ούτε παράγει καλούπια από αυτά, επιτρέποντας σε κάθε δημιουργία της να είναι μοναδική, όπως και κάθε… γυναίκα.

βιογραφικό

Η Ιωάννα Παρασκευά είναι μια επιτυχημένη επαγγελματίας στον χώρο των επιχειρήσεων, πολυταξιδεμένη, δραστήρια και συνάμα ένα ιδιαίτερα ανήσυχο πνεύμα, με έμφυτη κλήση προς την Τέχνη και τα εικαστικά.

Οι σπουδές της αφορούν στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι Επιθεωρητής ποιότητας, ασχολήθηκε για 19 χρόνια με την Ναυτιλία και τα τελευταία 7 χρόνια με τον κλάδο των επενδύσεων.

Η σχέση της με τα “καλλιτεχνικά” είναι έμφυτη και όπως δηλώνει η ίδια, από τότε που θυμάται τον εαυτό της, πάντα υπήρχε Τέχνη στη ζωή της.

Η γλυπτική ήταν ένας τομέας που την ενδιέφερε πάντα αλλά δεν της αρκούσε αυτό. O ανήσυχος χαρακτήρας της, την οδήγησε σύντομα σε νέους πειραματισμούς και συνδυασμούς υλικών και τεχνικών. Στην αναζήτησή της να εκφραστεί καλλιτεχνικά τολμά να δέσει τεχνικές και υλικά που πολλές φορές είναι εντελώς αντίθετα μεταξύ τους (όπως πηλό με τσιμέντο που έχει συνδυαστεί για πρώτη φορά).

Τα γλυπτά της είναι εύκολα αναγνωρίσιμα, καθώς χαρακτηρίζονται από την έντονη κίνηση, πλαστικότητα και έκφραση της γυναικείας φιγούρας η οποία παραπέμπει σε κάτι αέρινο και απόκοσμο.

Κάθε της δημιουργία είναι πρωτότυπη και μοναδική, καθώς αρχικά πλάθει τον κυρίως όγκο πάνω στο σκελετό και μετά χρησιμοποιεί αφαιρετική τεχνική (σκάλισμα). Δεν χρησιμοποιεί ποτέ καλούπια, ούτε παράγει καλούπια από αυτά, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί ποτέ να ξαναφτιάξει το ίδιο έργο. Τα γλυπτά της είναι υπογεγραμμένα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό, που διασφαλίζει την μοναδικότητά τους.

Λόγω του ότι είναι ευαίσθητα και εύθραυστα εξωτερικά, φροντίζει ο μεταλλικός σκελετός να φτάνει μέχρι και το λεπτότερο σημείο τους.

Η συνεργασία της με τον Δημήτρη Ντάσιο στην Evripides Art Gallery αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για να παρουσιάσει στο ευρύτερο ελληνικό κοινό τη δουλειά της, η οποία έχει ήδη ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ρωσία, όπου έχει δώσει και master classes, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

εκθέσεις

Ντάσιος / Παρασκευά «Guilty Secret»

7-30 Ιουνίου 2018