Εγκαίνια της έκθεσης “Orlando” του Ντάσιου και του Κύρη

Εγκαίνια της έκθεσης “Orlando” του Ντάσιου και του Κύρη

Εγκαίνια της έκθεσης “Orlando” του Ντάσιου και του Κύρη 150 150 Evripides Art Gallery

Σε μια λαμπερή βραδιά εγκαινιάσθηκε η έκθεση “Orlando” του σχεδιαστή Δημήτρη Ντάσιου και του φωτογράφου Βαγγέλη Κύρη, στην Evripides Αrt Gallery.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν αγαπημένοι φίλοι των δυο καταξιωμένων καλλιτεχνών, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου από τον χώρο της μόδας, τον καλλιτεχνικό, εικαστικό, δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς υπήρξε η εκπληκτική performance της ηθοποιού και σοπράνο Μαριάνθης Σοντάκη, η οποία ερμήνευσε ένα κομμάτι από την όπερα «Διδώ και Αινίας» του Purcel σε ενορχήστρωση του Αντώνη Μιτζέλου. Μαζί της η καθηλωτική Έσθερ Μαστρογιάννη, που με τη σειρά της «έδωσε ζωή» στον «Ορλάντο», καθώς το γνωστό μοντέλο πρωταγωνιστεί στις φωτογραφίες της έκθεσης.

Ο «Ορλάντο» του Δημήτρη Ντάσιου και του Βαγγέλη Κύρη είναι ένα ταξίδι στην ιστορία της μόδας και στις λαϊκές παραδόσεις που και οι δύο τόσο αγαπούν, παίζοντας με τις μνήμες και ανταλλάσσοντας τις εικόνες του μυαλού τους.

Οι μεταμοντέρνοι νομάδες – γοητευτικοί αγωνιστές και μοναχικοί σύντροφοι στο «απόλυτο» ταξίδι – γίνονται πρωταγωνιστές ενός υπαρξιακού μύθου. Ο Δημήτρης Ντάσιος σκηνοθετεί αυτή την αέναη διαδρομή μέσα από τις δημιουργίες του, απελευθερώνοντας μια πρωτόγνωρη ένταση συναισθημάτων. Τα πορτρέτα του Βαγγέλη Κύρη δεν σταματούν, αλλά «προσθέτουν» χρόνο στον χρόνο – όπως στον «Ορλάντο» της Γούλφ, τα πρόσωπα βιώνουν το παιχνίδι της μεταμόρφωσης και της αδιάκοπης εξέλιξης.

Μια έκθεση φωτογραφίας και όχι μόνο, με αφορμή στο ένδυμα και στόχο το άνοιγμα νέων διαδρομών, η οποία παρουσιάζεται στην γκαλερί Evripides από 2 έως 6 Μαΐου 2017.

Στον χώρο της έκθεσης εκτίθενται επίσης ενδύματα και αξεσουάρ του σχεδιαστή.