Διπλά Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στη Γκαλερί Ευριπίδη

Διπλά Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στη Γκαλερί Ευριπίδη

Διπλά Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στη Γκαλερί Ευριπίδη 150 150 Evripides Art Gallery

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκαν στη Γκαλερί Ευριπίδη η έκθεση ζωγραφικής του Μίλτου Παντελιά «Πτυχώσεις Μνήμης» και η έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Βαβδινούδη «Faces+Masks», οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 24 Μαρτίου 2017.

Στα διπλά εγκαίνια παρευρέθηκαν σημαντικοί εκπρόσωποι των εικαστικών Τεχνών και της διανόησης, επιχειρηματίες, πολιτικοί, συλλέκτες, καθώς και πολλοί φιλότεχνοι και φίλοι των δυο καλλιτεχνών, που παρακολουθούν επί χρόνια την πορεία τους.

Διάρκεια Έκθεσης: 23 Φεβρουαρίου έως 24 Μαρτίου 2017

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΣ

«Πτυχώσεις Μνήμης»

Στην νέα έκθεση ζωγραφικής του Μίλτου Παντελιά «Πτυχώσεις Μνήμης» η αίσθηση συνδιαλέγεται με την ψευδαίσθηση, ο χρόνος διαστέλλεται, ενώ ο χώρος διεισδύει αποσπασματικά, με την ζωγραφική πράξη να λειτουργεί σαν μνημειακό ενσταντανέ και την ζωγραφική ύλη να αποκρύπτει επιδέξια την ίδια της την φύση.

Στο επίκεντρο της ζωγραφικής του βρίσκεται η ανίχνευση των παλίμψηστων διαστρωματώσεων της μνήμης, με τις αναδιπλώσεις και τους κυματισμούς της να διαμορφώνουν νέα πλαίσια όρασης, καθώς η πτύχωση βιώνεται ως έκφραση μιας χωρίς τέλος διαδικασίας εξέλιξης και όχι ως πράξη περαίωσης.

Η ρευστότητα της ύλης και η εμμονή στη λεπτομέρεια αποτυπώνεται με τρόπο ευλαβικό, ενώ το πνεύμα λειτουργεί ως κινητήριος μηχανισμός για την αλληλοδιείσδυση των εννοιών, που αναδιπλώνονται και ξεδιπλώνονται διαδοχικά στον χώρο και στον χρόνο, όπως οι κυματισμοί της θάλασσας.

ΝΙΚΟΣ ΒΑΒΔΙΝΟΥΔΗΣ

«Faces + Masks»

Η βραβευμένη έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Βαβδινούδη, «Faces + Masks» «Πρόσωπα + Προσωπεία», που κέρδισε το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών, από το Λονδίνο, την Ελβετία και την Μάλτα, μέχρι το μακρινό Πεκίνο και διακρίθηκε στον διαγωνισμό Τravel Protographer of the Year (TPOTY), παρουσιάζεται στην Αθήνα και στην Γκαλερί Ευριπίδη, σε επιμέλεια Μάριου Τeriade Eλευθερίαδη, παράλληλα με την παρουσίασή της στο Ελληνικό μουσείο της Μελβούρνης στα πλαίσια του Virgin Australia Melbourne Fashion Festival.

Μια έκθεση φωτογραφίας γεμάτη Ελλάδα, που καταγράφει το πανάρχαιο δρώμενο των Κωδωνοφόρων της Ανατολικής Μακεδονίας το τριήμερο, 6, 7 και 8 Ιανουαρίου, με την σύγχρονη ματιά του Νίκου Βαβδινούδη.

Φωτογραφίες από την βραδιά των διπλών εγκαινίων: