Art Athina 2016

Art Athina 2016

Art Athina 2016 150 150 Evripides Art Gallery

Η Γκαλερί Ευριπίδη συμμετέχει στην 21η Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης

ΑRT ATHINA 2016 παρουσιάζοντας τον ζωγράφο Γιάννη Αδαμάκο και τον γλύπτη Παύλο Αλεξανδράκη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΟΣ

«Ταυτίζομαι με ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Τα έργα μου δηλώνουν τη θέση μου απέναντι σε αυτό που όλοι βιώνουμε. Επιδιώκουν να επιτύχουν την ισορροπία μεταξύ φιγούρας και τοπίου. Γραμμές με ένταση, χειρονομίες που ζωντανεύουν σώματα μέσα στο χώρο. Χαμένοι τόποι, άνθρωποι παγιδευμένοι σε ένα τοπίο χωρίς ορίζοντα».

Ο Γιάννης Αδαμάκος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1952. Από το 1973 έως το 1978 σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (εργαστήρια Γ. Μαυροείδη, Δ. Μυταρά, Π. Τέτση).

Από την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα (1978, Νέες Μορφές), και κυρίως μετά το 1980, το έργο του παρουσιάζεται σε συνεχόμενες θεματικές ενότητες που έχουν ως κέντρο τον άνθρωπο και τη φύση. Έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στη Νέα Υόρκη (2002, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού), ενώ έργα του βρίσκονται στις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, της Τραπέζης της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας, της Αγροτικής, της Εurobank, Attika Bank καθώς και σε πολλές ακόμα ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η τελευταία του δουλειά με τίτλο «Nimbus» παρουσιάσθηκε στην Γκαλερί Ευριπίδη στην Αθήνα το 2015.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στην Τήνο.

ΠΑΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

Ο Παύλος Αλεξανδράκης δημιουργεί γλυπτά ανθρωποκεντρικά, μορφοπλαστικά, από μέταλλο.

«Οι φιγούρες μου αποτυπώνουν τον άνθρωπο του μόχθου. Έναν άνθρωπο που παλεύει να επιζήσει μέσα σε μια όλο και πιο δύσκολη καθημερινότητα».

Ο Παύλος Αλεξανδράκης γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα.

Το 2015 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών, ενώ συγχρόνως είχε αρχίσει να εργάζεται και να δημιουργεί στον εικαστικό χώρο.

Σπούδασε γλυπτική με ειδικότητα – εξειδίκευση στο μέταλλο δίπλα στον καθηγητή

Γιώργιο Χουλιαρά, με τον οποίο συνεργάστηκαν στη διαμόρφωση δημόσιου χώρου στον Δήμο Βύρωνα.

Στο ενεργητικό του μετρά συμμετοχές σε εκθέσεις, όπως το Διεθνές Συμπόσιο της Κίνας με τίτλο “Summer of still” 2015, όπου επιλέχθηκε μεταξύ των πέντε καλύτερων γλυπτών από ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, το έργο της συμμετοχής του βρίσκεται σήμερα στο Πεκίνο.

Συνεργάζεται με την Γκαλερί Ευριπίδη, όπου εκτίθενται και έργα του.

Art-Athina

We hope to see you all at Art-Athina 2016!
The largest event of Contemporary Art in Greece
26-29 May, Faliron Pavilion, Athens
Public hours:
Friday 27 May   –  15:00 – 21:00
Saturday 28 May   –   12:00 – 21:00
Sunday 29 May     –   12:00 – 21:00
Tickets at: www.viva.gr/tickets/festival/taekwondo/art-athina/