Νίκος Χουλιαράς – Εγκαίνια

Νίκος Χουλιαράς – Εγκαίνια

Νίκος Χουλιαράς – Εγκαίνια 150 150 Evripides Art Gallery

Με ιδιαίτερη επιτυχία και εξαιρετικές κριτικές εγκαινιάσθηκε στην Evripides Art Gallery η έκθεση ζωγραφικής «Νίκος Χουλιαράς. Οι Ζωγραφιές της επόμενης μέρας. Ξαναβλέποντας την Ζωγραφική του», η οποία θα διαρκέσει έως τις 16 Μαρτίου 2019.

Τριάμισι χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Χουλιαρά, η έκθεση αυτή δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να ξαναδεί την ζωγραφική ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της μεταπολεμικής γενιάς, μέσα από μια σειρά 41 έργων, τα οποία επέλεξε ο αδερφός του, Γλύπτης και Ομ. Καθηγητής της ΑΣΚΤ, Γιώργος Χουλιαράς.

Τα έργα του Νίκου Χουλιαρά αφηγούνται μικρές ιστορίες, αναμνήσεις, που συχνά συνδέονται με τον μακρινό κόσμο των ονείρων και μια μεταφυσική προσέγγιση της πραγματικότητας. Η μνήμη διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στη Ζωγραφική του Νίκου Χουλιαρά, καθώς ήταν η πηγή, που τον τροφοδοτούσε καθ΄όλη τη διάρκεια της εικαστικής του πορείας.

Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Χουλιαράς στο εισαγωγικό του σημείωμα που προλογίζει τον δίγλωσσο κατάλογο της έκθεσης: «…Ο Νίκος Χουλιαράς έχτισε σιγά σιγά μια καινούργια ανθρωπογεωγραφία, κάνοντας να δούμε πράγματα και καταστάσεις με έναν καινούργιο απρόβλεπτο τρόπο. Από μυστικούς δρόμους συναντά τους παιδικούς του ήρωες, που τους παντρεύει με τους συγχρόνους του, δημιουργώντας μια νέα αστική μυθολογία και ένα απόλυτα προσωπικό ζωγραφικό κόσμο, όπου μας καλεί με καθαρή συνείδηση να συμμετάσχουμε».

Διάρκεια Έκθεσης:  έως 16 Μαρτίου 2019