Κυριακόπουλος Νίκος – Εγκαίνια

Κυριακόπουλος Νίκος – Εγκαίνια

Κυριακόπουλος Νίκος – Εγκαίνια 150 150 Evripides Art Gallery

Ηχηρές παρουσίες και πλήθος κόσμου τίμησαν τα εγκαίνια της νέας έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Κυριακόπουλου στην Evripides Art Gallery, η οποία συνεχίζεται μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Στη βραδιά των εγκαινίων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του εικαστικού και καλλιτεχνικού χώρου, συλλέκτες, επιχειρηματίες και πολλοί φίλοι και γνώστες του έργου του Κυριακόπουλου, που παρακολουθούν επί χρόνια την εξέλιξη της δουλειάς του.

Ευθύς και ειλικρινής, αυθεντικός και χειμαρρώδης, ο Νίκος Κυριακόπουλος, μας καλεί να μοιραστούμε εικόνες και ήχους, πρόσωπα και εμπειρίες, που γυρίζουν τον χρόνο πίσω, σε ξέγνοιαστα καλοκαίρια και πρόσωπα που αντιστάθηκαν στη λήθη και τον χρόνο.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος «Ζωγραφίζω ανθρώπους και τοπία. Ανθρώπους που η ζωή μου μπλέκεται με την δική τους, τοπία που καταφεύγω για να συναντήσω την ερημιά», ενώ υποστηρίζει ότι ζωγραφίζει γυναίκες γιατί τον συγκλονίζουν και δεν του επιτρέπουν να είναι ψύχραιμος, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στα πορτρέτα του.

Οι γυναίκες του Κυριακόπουλου κοιτούν κατάματα τον θεατή, χωρίς περιστροφές, ξαφνιάζουν με την ειλικρίνεια και την ευθύτητά τους, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο δημιουργός τους. Εξίσου υπαινικτικά και τοπία του, καθώς είναι γεμάτα από ήχους και αντικείμενα, που προδίδουν την ανθρώπινη παρουσία, αλλά χωρίς πάντα να διακρίνουμε τους πρωταγωνιστές.

Διάρκεια Έκθεσης: 8 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2018