Καλωσήρθατε στον ιστότοπο Evripides Art Gallery

Παρακαλώ συμπληρώστε το mail σας, σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter μας.

Η υψηλή αισθητική και η τέχνη συνυπάρχουν αρμονικά

Ο Χώρος

Evripides Art Gallery
evripides-art-o-xwros

Η Γκαλερί Ευριπίδη

Η Γκαλερί Ευριπίδη ένας χώρος όπου η υψηλή αισθητική και η τέχνη συνυπάρχουν αρμονικά. Η γκαλερί στεγάζεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτήριο στο Κολωνάκι (Ηρακλείτου 10 & Σκουφά), το οποίο έχει συνδέσει την ιστορία του με τα εικαστικά και τις Τέχνες, καθώς για περισσότερα από 20 χρόνια φιλοξένησε το «Σπίτι της Κύπρου».

 

Η γκαλερί αναπτύσσεται σε περισσότερα από 600 τμ και σε τρία επίπεδα, τα οποία δύναται να φιλοξενήσουν παράλληλα με τις εκθέσεις και άλλες εικαστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, αναπτύσσοντας μια πολυδιάστατη δυναμική στον χώρο.

 

Τη ριζική ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων την επιμελήθηκε ο γνωστός αρχιτέκτονας Δημήτρης Ρίζος. Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Η διατήρηση της ανθρώπινης κλίμακας ήταν από την αρχή ένας από τους βασικούς στόχους της δημιουργίας αυτού του εικαστικού χώρου, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και επιθυμούν να προσφέρουν σε αυτήν.

 

Για εμένα κάθε συνεργασία ξεκινά από τον άνθρωπο και αυτή η σχέση εμπιστοσύνης αντανακλάται στο τελικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση της Γκαλερί Ευριπίδη, αυτή η σχέση ξεκίνησε από τη βαθιά εκτίμηση και φιλία με τον Κωνσταντίνο και τη Νάσια Ευριπίδου, οι οποίοι μου εμπιστεύτηκαν τη δημιουργία αυτού του ξεχωριστού χώρου τέχνης.

 

Στόχος μας ήταν η διαμόρφωση ενός ζεστού χώρου, που να αγγίζει τον επισκέπτη χωρίς, όμως, να αποσπά την προσοχή του από τα έργα τέχνης.»