Καλωσήρθατε στον ιστότοπο Evripides Art Gallery

Παρακαλώ συμπληρώστε το mail σας, σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter μας.

Η υψηλή αισθητική και η τέχνη συνυπάρχουν αρμονικά

Ο Χώρος

evripides-art-gallery-hall-670x400

Η Γκαλερί Ευριπίδη

Η επιβλητική είσοδος με τους μαύρους κίονες και το λευκό μάρμαρο, οι ψηλοτάβανες αίθουσες, οι ξύλινες επιφάνειες και τα γήινα χρώματα, συνθέτουν έναν χώρο, όπου η υψηλή αισθητική και η τέχνη συνυπάρχουν αρμονικά.

Ιστορία

Η Γκαλερί Ευριπίδη στεγάζεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτήριο του Κολωνακίου επί των οδών Ηρακλείτου 10 & Σκουφά 14, το οποίο έχει συνδέσει την ιστορία του με τα εικαστικά και τις Τέχνες, καθώς για περισσότερα από 20 χρόνια φιλοξένησε το «Σπίτι της Κύπρου».

Evripides Art Gallery

Διαμόρφωση

Η γκαλερί αναπτύσσεται σε περισσότερα από 600 τμ και σε τρία επίπεδα, τα οποία δύναται να φιλοξενήσουν παράλληλα με τις εκθέσεις και άλλες εικαστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, αναπτύσσοντας μια πολυδιάστατη δυναμική στον χώρο.

Ανακαίνιση

Μετά από μια ριζική ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων, την οποία επιμελήθηκε ο γνωστός αρχιτέκτονας Δημήτρης Ρίζος, το νεοκλασικό – της Ηρακλείτου – έχει μεταμορφωθεί σε έναν υψηλής αισθητικής χώρο φιλοδοξώντας να βάλει τη δική του σφραγίδα στα εικαστικά δρώμενα της πόλης.

evripides-art-rizos-arxitektonas

Με τη «ματιά» του αρχιτέκτονα Δημήτρη Ρίζου

Να μην χάσω τον ανθρώπινο παράγοντα

«Η διατήρηση της ανθρώπινης κλίμακας ήταν από την αρχή ένας από τους βασικούς στόχους της δημιουργίας αυτού του εικαστικού χώρου, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και επιθυμούν να προσφέρουν σε αυτήν.

 

Η φιλία και συνεργασία με τον Κωνσταντίνο και τη Νάσια Ευριπίδου.
Για εμένα κάθε συνεργασία ξεκινά από τον άνθρωπο και αυτή η σχέση εμπιστοσύνης αντανακλάται στο τελικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση της Γκαλερί Ευριπίδη, αυτή η σχέση ξεκίνησε από τη βαθιά εκτίμηση και φιλία με τον Κωνσταντίνο και τη Νάσια Ευριπίδου, οι οποίοι μου εμπιστεύτηκαν τη δημιουργία αυτού του ξεχωριστού χώρου τέχνης.

evripides-art-gallery-hall-670x400-4

Μεγάλη πρόκληση

Επρόκειτο για μια μεγάλη πρόκληση λόγω της θέσης και της κλασικότητας του κτιρίου.

 

Στόχος μας ήταν η διαμόρφωση ενός ζεστού χώρου, που να αγγίζει τον επισκέπτη χωρίς, όμως, να αποσπά την προσοχή του από τα έργα τέχνης.

 

Έμφαση στην Τέχνη και όχι στον εντυπωσιασμό.

Σκοπός μας δεν ήταν να εντυπωσιάσουμε. Όσο πιο πρωτότυπο είναι κάτι, τόσο πιο εύκολα παρέρχεται. Η αρχιτεκτονική έχει μια βαρύτητα, μια κλασικότητα και εγώ θέλω να είμαι διαχρονικός.

evripides-art-o-xwros

Η εναλλαγή των χώρων

Η αυστηρότητα του μαρμάρου της εισόδου, δίνει τη θέση της στη ζεστασιά των ξύλινων επιφανειών του χώρου υποδοχής, και τα γήινα χρώματα, καλωσορίζουν τον επισκέπτη «μυώντας» τον στην ατμόσφαιρα του χώρου και διαμορφώνοντας τις συνθήκες για την εσωτερική πνευματική επικοινωνία με την τέχνη.

 

Την επαφή με τον συνάνθρωπο διαμέσου της Τέχνης Την αγάπη για την τέχνη μου την εμφύσησε ο πατέρας μου. Ήταν και ο ίδιος αρχιτέκτονας και ένας άνθρωπος που αγαπούσε βαθιά την ουσία της τέχνης, που δεν είναι άλλη, από την επαφή με τον συνάνθρωπο διαμέσου της καλλιτεχνικής δημιουργίας.