Καλωσήρθατε στον ιστότοπο Evripides Art Gallery

Παρακαλώ συμπληρώστε το mail σας, σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter μας.

Τρέχουσες εκθέσεις

Έκθεση Φωτογραφίας: Άντρος Ευσταθίου – «Nicosia International Airport»

Ο καταξιωμένος φωτογράφος Άντρος Ευσταθίου, στήνοντας ένα θεατρικό σκηνικό με αληθινούς πρωταγωνιστές στο ερειπωμένο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, καταγράφει μέσα σε 24 φωτογραφίες, την ιστορία των τελευταίων 43 χρόνων στην Κύπρο, αναδεικνύοντας την υπεροχή της ανθρώπινης παρουσίας ανάμεσα στα απομεινάρια του παρελθόντος.

 

Η έκθεση «Nicosia International Airport» λειτουργεί σαν καθρέφτης για κάθε Κύπριο που έζησε την εισβολή, καθώς μέσα σε αυτές τις φωτογραφίες μπορεί να δει τον ίδιον του τον εαυτό, ενώ για τις νεότερες γενιές, σαν μηχανή του χρόνου, που ξαναζωντανεύει ένα ολόκληρο κομμάτι της νεότερης ιστορίας της Μεγαλονήσου. (περισσότερα)

 

(Πρόσκληση)  (Κατάλογος Έκθεσης )

Διάρκεια Έκθεσης: 30 Μαρτίου έως 29 Απριλίου 2017

Αλέκος Κυραρίνης: «24 Σκηνές της Αποκάλυψης»

«Η Αποκάλυψη δεν είναι κείμενο ενός καιρού και μιας γενεάς ανθρώπων, αλλά όλων των καιρών και όλων των γενεών».  — Γιώργος Σεφέρης    

                                                                                

Ο μυστηριακός και υπερβατικός χαρακτήρας των έργων του Αλέκου Κυραρίνη αποτυπώνεται με τον ιδανικότερο τρόπο σε μια συλλεκτική έκδοση που απεικονίζει τις «24 Σκηνές της Αποκάλυψης», ειδικά φιλοτεχνημένη για την Evripides Art Gallery, η οποία παρουσιάζεται την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στις 20.00 στο νεοκλασικό της Ηρακλείτου 10 & Σκουφά στο Κολωνάκι. (περισσότερα…)

 

 

(πρόσκληση)

Διάρκεια έκθεσης: 6 – 29 Απριλίου 2017