Καλωσήρθατε στον ιστότοπο Evripides Art Gallery

Παρακαλώ συμπληρώστε το mail σας, σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter μας.

«Ατίθασα Νιάτα» – Παράταση Έκθεσης

Παράταση της Έκθεσης «ΑΤΙΘΑΣΑ ΝΙΑΤΑ» έως τις 23 Ιουλίου 2016

 

  • Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος
  • Μαριάννα Κατσουλίδη
  • Μάρτιν Ντόνεφ
  • Κωνσταντίνος Πάτσιος

 

Παρατείνεται μέχρι τις 23 Ιουλίου 2016 η επιτυχημένη έκθεση «ΑΤΙΘΑΣΑ ΝΙΑΤΑ» στη Γκαλερί Ευριπίδη, με τη συμμετοχή τεσσάρων εικαστικών, γεννημένων στα τέλη της δεκαετίας του ΄70, που μας επιτρέπει να εξοικειωθούμε με το σύγχρονο εικαστικό «γίγνεσθαι» και να ανακαλύψουμε τις καινοτομίες, τα καλλιτεχνικά δάνεια και τις ελευθερίες των εικαστικών εκφάνσεών τους.

Όπως σημειώνει η επιμελήτρια της Έκθεσης και ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη: «Το έργο τους διαπνέεται από την πρωτοποριακή αίσθηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και αποτυπώνει με χαρακτηριστικό τρόπο τις αναζητήσεις, τις ανησυχίες και βέβαια τις θεματικές εμμονές των δημιουργών»(…). Οι πηγές της έμπνευσής τους ενίοτε φαίνεται να συνδέονται με τα ίχνη της παιδικής μνήμης ή ακόμα με τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, όπως είναι η κρίση των ηθικών αξιών, τα φλέγοντα οικολογικά θέματα, η κοινωνική κρίση κ.λπ.».

 

 

Το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 12:30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί η τελευταία ξενάγηση στην έκθεση «ΑΤΙΘΑΣΑ ΝΙΑΤΑ» από την επιμελήτρια και τους τέσσερις καλλιτέχνες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.