Καλωσήρθατε στον ιστότοπο Evripides Art Gallery

Παρακαλώ συμπληρώστε το mail σας, σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε το newsletter μας.

Η Τέχνη Στην Καθημερινότητα Μια Προσιτή Προσέγγιση Στην Καλλιτεχνική Δημιουργία

Art Shop

Στο Art Shop της Evripides Art Gallery θα βρείτε αντικείμενα με υψηλή αισθητική χωρίς υψηλό κόστος.

 

Μεταξοτυπίες, μικρογλυπτά, κοσμήματα και άλλες εικαστικές δημιουργίες γνωστών καλλιτεχνών, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για την ανανέωση του χώρου σας, αλλά και άριστη επιλογή για προσωπικά ή και εταιρικά δώρα.

 

Γλυπτά κατασκευασμένα κυρίως από οργανικά υλικά όπως ξύλο και πέτρα, αλλά και δημιουργίες από μέταλλο, παρουσιάζει η Χριστίνα Κελλίδη Ντόνεφ, στη νέα της έκθεσης, η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στο Art Shop της Εvripides Art Gallery.

 

Η Χριστίνα Κελλίδη Ντόνεφ αναζητά μορφές και υλικά εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον, επηρεασμένη από την παρατήρηση του ελληνικού τοπίου και τη ζωή της υπαίθρου.

 

Η φύση αποτελεί πηγή έμπνευσης και ομορφιάς για την γνωστή γλύπτρια, που προσθέτει τη δική της αφήγηση μέσα σε αυτό το τοπίο, αναδημιουργώντας πάνω σε κλασσικές γραμμές και υφές που υπάρχουν ιδιαίτερα στην πέτρα και στο ξύλο, ενώ παράλληλα δίνει νέα πνοή στο μέταλλο, με τις ιδιαίτερες συνθέσεις της.

 

Στις ανεικονικές της αφηγήσεις διακρίνεται η προσήλωσή της, στις αρχές της σαφήνειας, της αναλογίας και της συμμετρίας ως αποτέλεσμα της παρατήρησης της ίδιας της φύσης και των ουράνιων σωμάτων.

 

Η δημιουργική διαλεκτική ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο, που αναπτύσσεται στο έργο της Χριστίνας Κελλίδη Ντόνεφ καθιστά τη γλυπτική της, μια συνεχή αναζήτηση της αλήθειας, όπως την αφηγείται η καλλιτέχνις μέσα από την ιδιαίτερη τεχνοτροπία της, που καθιστά μοναδικό το έργο της.